Dorostenci vyhráli těsným rozdílem na ledě Komety Brno

Zlínští dorostenci slaví čtvrté vítězství ze šesti vzájemných zápasů v této sezoně proti Kometě Brno. V předposledním kole nadstavby se mladí Berani vydali do jihomoravské metropole a díky těsnému vítězství 2:1 zapisují tři body do tabulky. Mladí Berani se zásluhou Matěje Kotaly a Martina Holby dostali do dvoubrankového vedení, domácí stačili už jen snížit v poslední minutě základní hrací doby. Druhá soutěžní část sezony finišuje o víkendu, v sobotu budou Zlínští hostit Jihlavu.
19.kolo, čt 3.3.2022, Winning Group Arena
Kometa Brno
Zlín
1:2
(0:0, 0:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 60. Škodík (Zduba) – 37. Kotala (Holba), 47. Holba (Babulík, Kaláč). Rozhodčí: Pavel – Hrabal, Jurčík. Vyloučení: 4:5. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 65. Střely na branku: 30:26. Průběh utkání: 0:2, 1:2.

Kavan – Antony, Zubíček, Máša, Spanel, Eich, Mitro, Kuswito – Pavlík, Halačka, Zduba, Červenka, Röss, Škodík, Nekvapil, Šantora.

Kowalczyk – Kotala, Mořkovský, Řezníček, Mikel, Špaňhel, Šišák – Urban, Vaculík, Hampl, Holba, Kos, Pešák, Babulík, Kaláč, J. Heš, Klimek.

Zápas odstartoval velkou šancí Komety. Jakub Zduba nahrál v přečíslení před prázdnou bránu Michalu Nekvapilovi, ten však velkou rychlostí letící puk nedokázal nasměrovat mezi tři tyče. Další slibnou příležitost si domácí vypracovali v 9. minutě, kdy v oslabení ujel do úniku Michal Červenka, tváří v tvář Kowalczykovi ale přestřelil. V nerovnovážném stavu hráčů na ledě byl vidět úprk i na opačné straně, taktéž Zdeněk Urban ovšem nezvládl zamířit přesně a touš namířil nad břevno brněnské svatyně.

Druhá třetina byla na zajímavé situace ještě bohatší. Domácí nejprve podržel ve 28. minutě gólman Kavan proti střele Jakuba Heše, o minutu později jiný zlínský útočník Klimek otřel svůj pokus o břevno. Za Kometu měl možnost skórovat Jakub Zduba, ani druhou šanci v utkání ale v gól nepřetavil.

Poprvé došlo ke změně skóre na počátku 37. minuty. V přesilové hře Beranů natáhl ke střele od modré čáry Matěj Kotala a puk se zastavil v pravém horním růžku Kavanovy brány. Zlínské hokejisty vedoucí gól nakopl a krátce před odchodem do kabin měl možnost náskok navýšit Kaláč, ze souboje jeden na jednoho vzešel vítězně domácí brankář Jan Kavan.

Kometa nic nevzdávala a v závěrečné dvacetiminutovce usilovala alespoň o srovnání stavu. Michal Červenka však z pravé strany mířil nepřesně, a tak se udeřilo na druhé straně. Zlínský náskok navýšil ve 47. minutě pokusem z levé strany Martin Holba. O rychlé snížení se snažil Škodík, jeho povedená rána zazvonila na brankovou konstrukci. Výsledkem zvyšujícího se tlaku domácích byla minutová přesilovka pěti proti třem, ani během ní Kowalczyk o čisté konto nepřišel.

Snížení Komety přišlo, leč příliš pozdě. V poslední minutě zápasu dostal od Zduby nahrávku za obranu Kamil Škodík, jenž uspěl střelou zápěstím na lapačku gólmana. Brněnští dorostenci pokračovali bez gólmana i po kontaktním gólu, nicméně kýženého vyrovnání už se nedočkali. Mladí Berani tak vyhráli a zapisují tři body do tabulky.

Ohlasy trenérů

Radek Bělohlav (HC Kometa Brno): Klukům nelze upřít snahu, bojovali až do samotného konce. Jenže jak známo, hokej je o gólech, a právě produktivita nás v posledních zápasech strašně sráží dolů. Musíme se vrátit na tu vlnu, kdy dáme za zápas aspoň dva, tři góly, pak teprve máme šanci usilovat o vítězství.

Radek Pšurný (PSG Berani Zlín): Hrálo se vyrovnané utkání a musím sportovně přiznat, že dnes vyhrálo šťastnější mužstvo. Nicméně tři body bereme my a jsme za to nesmírně rádi. Určitě nám pomohl první gól, do té doby byly šance na obou stranách, výborně nám zachytal gólman Kowalczyk.